Google şirketi uzun süredir bilim ve teknolojinin farklı alanlarında çalışmalar yapıyor. Google X Laboratuarları denilen çalışma merkezlerini bilim meraklıları duymuştur. Kendi kendine giden otomobiller, Google Glass ya da Loons gibi projeler şirketin bugüne dek en çok bilinen çalışmalar oldu. Daha az bilinense Google Life Sciences (Yaşam Bilimleri) bölümü. Burada yüzden fazla doktor ve araştırmacı kanseri önceden belirleyecek bir bilezik üzerinde çalışıyorlar.
Google X araştırmacıları, kanseri önceden tespit edecek bir bilezik üzerinde çalışıyorlar. Bu çalışmada insan derisinin nasıl davranacağını anlamak üzere yapay deri geliştirdiler. Bu yapay deri insan derisine çok benziyor ve araştırmacıların önünü aydınlatıyor.
Aydınlatmak demişken, sistem aslında tam anlamıyla aydınlatmak üzerine kurulu. İlk aşamada hastalar, içinde nano parçacıklar bulunan haplar yutuyorlar. Bu nano parçacıklar tüm vücudu dolaşıyor ve kanser hücresi arıyor. Bulduğundaysa kanserli hücreye yapışıyor ve ışıldamaya başlıyor. Bileziklerin görevi bu aşamada başlıyor. Güçlü mıknatısları olan bilezik, parçacık-hücre ikilisini kendisine çekmeye başlıyor.
Google takımı, ışıldayan parçacıkların ne kadar görünür olduğunu test etmek için yapay kollar yapmış ve bunları yapay deriyle kaplamış. Çeşitli kalınlıktaki ve farklı renk tonlarındaki deriler, insanların çeşitliliğini taklit etmek amacında. Böylece her insana uygun çözüm elde edilebilecek. Google X araştımacıları bu çalışmaların on yıllar içinde değil de yıllar içinde sonuçlandırılacağını umduklarını söylüyorlar.